De Pastorie bruist als nooit tevoren

26 Mei 2018

De Pastorie bruist als nooit tevoren

Het is duidelijk dat de Borsbeekse verenigingen en heel wat Borsbekenaren ondertussen de weg vonden naar ons nieuwe cultuurhuis, de Pastorie.

Je hebt het misschien al gemerkt: er beweegt heel wat in het hart van Borsbeek en dat is heus niet alleen door de nieuwe uitbating van De Valk of het nieuwe gebouw van Sint-Jozef. In de vroegere pastoorswoning klopt het culturele hart van Borsbeek als nooit tevoor. Bijna elk weekend kan je er terecht voor activiteiten: een maandelijks fair trade café, een film die je niet zag in de cinema, interessante lezingen of activiteiten van de seniorenraad, de tentoonstelling van Borsbeekse kunstenaars in het kader van de Week van de Amateurkunsten, activiteiten voor jongeren, enz….

Er is ondertussen een rijk gevulde activiteitenkalender die u terugvindt in het Borsbeekse informatieblad of kan opvragen op het gemeentehuis.

Het is duidelijk dat de Borsbeekse verenigingen en heel wat Borsbekenaren ondertussen de weg vonden naar ons nieuwe cultuurhuis, de Pastorie. Voor Groen was dit een essentieel onderdeel in de uitbouw van een sterk cultuurbeleid, dat onder onze impuls de voorbije jaren vorm kreeg. Er kwamen extra Vlaamse subsidies voor cultuur, er kwam een cultuurbeleidscoördinator op het gemeentehuis én er kwam dus ook een écht cultureel centrum. De Pastorie heeft bovendien nog héél wat extra potentieel. En dus zal Groen er ook er ook in de toekomst voor blijven pleiten om hier het échte hart van Borsbeek van te maken.