Peter Vindevogel

      

Het was de liefde die me naar Borsbeek bracht. Een 10-tal jaar geleden volgde ik – ooit geboren in het verre West-Vlaanderen – mijn vrouw naar de regio Antwerpen. In het Borsbeekse Achterrot vonden we een geweldige thuis. En stilaan werd ik ook verliefd op Borsbeek.

In 2012 stapte ik in de Borsbeekse politiek, vanuit een groot geloof dat onze samenleving een kostbaar goed is waar we elke dag onze verantwoordelijkheid moeten in nemen en de overtuiging dat dit alleen kan als je vertrekt vanuit een positief geloof in de mogelijkheden van ieder individu.

In 2013 en 2014 was ik schepen voor Groen: ik zorgde ervoor dat Borsbeek voor het eerst Vlaamse cultuursubsidies binnen haalde, waardoor het cultureel leven een boost kreeg en we een cultuurcentrum kregen. Er kwamen ook extra inspanningen voor Noord-Zuid werking en de communicatie van de gemeente werd opgefrist. Er kwam een Borsbeekse samentuin en een prachtige nieuwe trage weg tussen de Corluylei en de Hulgenrodestraat. En de 750e verjaardag van de gemeente resulteerde in een feestjaar dat we bouwden met alle Borsbekenaren samen. We verenigden zelfs 1 dag oost en west door de R11 af te sluiten. Het kunstwerk voor het gemeentehuis, het dorpsgedicht aan de watertoren en de graffitiwall in de fietserstunnel zijn blijvende herinneringen aan dit feestjaar.

Door een nieuwe job vanaf het najaar 2014 was de combinatie met een schepenmandaat niet meer haalbaar. Als gemeenteraadslid voor Groen trek ik verder aan de kar om van Borsbeek een open en warm dorp te maken, mét voldoende ambitie. Om het één van de fijnste plekken in de rand van Antwerpen te maken.

De vrije tijd die me rest, vul ik met héél veel sport, quality time met vrouw en kinderen (10 en 12) en reizen.