Thema's

Verandering hangt in de lucht. Overal tonen doeners dat het anders kan. Met een klein gebaar, vol lef en levenslust. Ook in jouw gemeente, jouw wijk, en ja, zelfs jouw straat.

Want hier begint de vooruitgang. Hier bouwen we samen aan een bruisende buurt waar mensen voor elkaar zorgen. Hier is het betaalbaar wonen, met aangename straten en verfrissend groen. Hier wordt je stem gehoord en krijgt iedereen een eerlijke kans.

5 logische klimaatstappen waar ook jij beter van wordt

Het kan anders: het Verenigd Koninkrijk, Zweden, Frankrijk, Denemarken en Nederland hebben allemaal een klimaatwet met bindende doelstellingen. In een klimaatbegroting bepalen ze hoeveel CO2 elke sector mag uitstoten.

Waarop wacht België? Een bindende klimaatwet geeft bedrijven, organisaties en burgers de zekerheid waar ze zo naar snakken. Tegen 2050 koolstofneutraal, 95 procent minder broeikasgassen en 100 procent hernieuwbare energie: dát is ambitie.

1.  Trein goedkoper dan vliegen onder 1000 km Luchtvaart is enorm vervuilend, zeker voor korte afstanden. Voor afstanden tot 1000 kilometer moet de trein de goedkoopste optie worden. Vliegen is alleen maar zo goedkoop dankzij oneerlijke belastingvoordelen. We stoppen met staatssteun aan luchthavens, heffen een taks op kerosine en rekenen BTW...

Lees Meer ›

Luchthaven van Deurne

Luchthaven van Deurne wil uitbreiden richting Borsbeek

De luchthaven van Deurne is volop bezig met de uitbreiding van zijn activiteiten. Wat ooit een kleine zakenluchthaven met beperkte overlast was, wordt nu met de volle steun van Vlaams minister van mobiliteit Ben Weyts (N-VA) uitgebouwd tot een toeristische luchthaven. De uitbater, het Franse bedrijf Egis, droomt van 2...

Lees Meer ›